“Lepra de pui nazist” se adresează afaceristul Dan Dinu, primarului Timișoarei. Dominic Fritz : Nu voi permite ca un astfel de discurs să devină normalitate la Timișoara!

0
163

“Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele cu care, într-o postare recentă, se adresează Dan Dinu, om de afaceri din Timișoara, primarului Timișoarei.

“Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele la care au dat like, printre alții, parlamentarul Titi Stoica (AUR), parlamentarul PNL Cosmin Șandru (trimis în judecată de DNA), fostul secretar de stat din Ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia (PSD), consilierul local PNL Lorenzo Barabas, consilierul județean PNL Liviu Cocean, avocatul Claudiu Butuza sau ziarista și fosta președintă a clubului Rotary Timișoara, Lia Lucia Epure.

Comentariile sub postarea despre “lepra de pui nazist” au apărut repede: “Bravo domnul Dan Dinu…cacatul asta nazist trebuie expulzat”, “Degeaba ii spui, asta a fost crescut în lagăr…”, “Nevertebrata asta nu are (cap), doar un lindic prelungire la corp”.

În România, 1 din 2 elevi este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică. România se situează pe locul 3 la bullying în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Eu nu mă las intimidat nici de Dan Dinu, nici de alți bullies care aprobă un astfel de discurs rasist, vulgar, violent, anti-european și anti-timișorean. Dar ca fiecare dintre noi, am o responsabilitate pentru toți copiii și adulții timișoreni care devin victimele bullying-ului doar pentru că cei din jur se uită în altă parte.

Nu voi permite ca un astfel de discurs să devină normalitate la Timișoara, indiferent cine este ținta lui. De aceea voi reclama postarea la Consiliul Național de Combaterea Discriminării și voi acționa în instanță autorul și pe toți cei care au distribuit-o.
PS.: În poză, Dominic pui de părinții lui iubiți.

Dominic Fritz

Lasă un răspuns