„Ocolitoarea DN1” din Făgăraş, aproape gatal. Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus

0
232

Începută în toamna anului 2019, reabilitatea şi modernizarea „drumului de sub munte” (format din DJ 104 A, DJ 105 C şi DJ 105 P) a intrat în linie dreaptă, iar administraţia judeţeană braşoveană estimează că lucrările vor fi gata în cursul acestui an. Artera străbate localităţile Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus şi asigură accesul la mai multe obiective turistice. De asemenea, când este aglomeraţie foarte mare pe DN 1, acest drum este folosit ca rută ocolitoare.

Pentru lucrările la „drumului de sub munte”, cu o lungime de aproape 50 km, Consiliul Judeţean Braşov a obţinut o finanţare europeană. De altfel, conform declaraţiei preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, acesta a fost primul proiect cu fonduri europene destinat îmbunătăţirii infrastructurii rutiere, pe care administraţia publică a judeţului Braşov l-a accesat în anul 2017, prin Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. .

/bzb.ro/stire/

Lasă un răspuns